26 Ocak 2015 Pazartesi

İlk Sinir Krizi

"Arya'yla 20. aya geldik. 2. yaşa az kaldı, bakalım neler olacak" derken 2 yaş sendromu erken başladı :(



Okullar tatile girince karı-koca küçük romantik bir kaçamak yapalım dedik ve kendimize 2 günlük bir tur ayarladık. Cuma gecesi babaannesi ve dedesi gelip Arya'yı bizden aldılar. Biz de cumartesi sabahı yola çıktık. Arya ilk gece zor da olsa uyumuş ama 2. gece sabaha kadar huysuzlanmış.

Geceleri uyumayan Arya, gündüz de iyice huysuzlanmış, şımarmış. O ağladıkça babaannesi ve dedesi üzülüp her istediğini yapmışlar. Arya'nın alıştığı rutin iyice bozulmuş, rutin bozulunca Arya fabrika ayarlarına dönmüş :(

Biz turdan bu akşam döndük; annemler bizi arabayla aldı. Arya bizi görünce çılgına döndü; bir babasının, bir benim kucağıma atladı. Eve geldiğimizde Arya'nın uyku saati gelmişti. Mamasını hazırlayıp her zamanki gibi yatağına yatırmaya çalıştık ama ne mümkün! Arya krize girdi ve 1 saat aralıksız tepinip ağladı.      

Evrim'le birlikte Arya'nın odasında 1 saat sakince oturduk ve konuşmadan Arya'nın sakinleşmesini bekledik. Arya, elimden tutup odadan çıkmak için epeyce uğraştı, çekiştirdi. Tepki alamayınca iyice çıldırdı. Bir süre sonra yoruldu ve kucağıma tırmandı; bir süre kucağımda uyumaya çalıştı. Sonunda uykuya geçmeye hazır olduğunda yatağına yatırıp battaniyesini örttüm. Yine biraz mızmızlandı ama ağlamadan uykuya teslim olmaya karar verdi.

Kısacası 2 günlük kaçamak, 2 günlük Arya krizi ile sonuçlandı. Bakalım, Arya'nın değişimi ve inadı yarın da devam edecek mi yoksa alıştığımız rutine geri denebilecek miyiz. Umarım bu kriz geçici bir tepki olarak kalır da 2 yaş krizlerinin başlangıcı olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder