17 Temmuz 2013 Çarşamba

Mucizenin Başlangıcı - Hastane ve Doktor Seçimi

9 ay 15 gün beklediğimiz bebeğimizin adı Arya.

Arya'yla her gün yeni bir macera. Bu maceralarda çözülmesi gereken bilmeceler hiç bitmiyor. Aile büyüklerimiz iyi birer kaynak ve gönüllü yardımcılarımız olsa da ara sıra cevabı bilinmeyen sorunlarla da karşılaşabiliyoruz. Böyle durumlarda ya internete ya da doktorlara başvuruyoruz. Bu blogu da bu yüzden açmaya karar verdim; bizim gibi yeni bir maceraya atılan ebeveynlerin ortak bilmecelerine ipucu sağlamak için :)

Arya'yla olan maceramız başlayana dek yani gerçekten hamile olduğumu öğrendiğimiz ana kadar kim bilir kaç kez hevesle "Acaba mı?" demiştim. Gerçi istediğimiz ve hevesle beklediğimiz bebeğimize kavuşmamız çok da uzun sürmedi :)

Evde yaptığım gebelik testlerinin sonucunu beklemek hep çok heyecanlıydı ama asıl büyük heyecan testteki 2 çizgiyi gördüğüm an başladı. İlk fırsatta doktora gidip sonucu teyit ettim. Bundan sonra yapılacak ilk iş nerede doğum yapacağıma karar vermek ve güvenebileceğim bir kadın doğum uzmanı bulmaktı. Ben bu konuda şanslıydım çünkü eşimin ailesinin bir komşusu kadın doğum uzmanıydı ve zaten önceden onunla tanışmıştım. 

Kadın Doğum Uzmanı Tülay Abla (Tülay Egeli), Avcılar Hospital'da çalışıyor. Hastane bizim evimize uzak ama eşimin iş yerine ve ailemizin evine yakın. Doğum öncesi ailemizin yanında kalacağımız için bizim için uygundu. Bu konu gerçekten önemli. 

Hamilelik boyunca çok defa doktor kontrolüne gidilmesi gerekiyor. Doğum yaklaştığında haftada bir gidiliyor. Normal doğum yapacaksanız ve benim gibi doğum için beklenen gününüz geçerse gün aşırı kontrole gitmeniz de gerekebilir. Hastanenin yeri, ulaşımı, ihtiyacınız olan tüm hizmetleri sunması ve doğum ücretleri karar vermenizi sağlayacak önemli bilgiler. Avcılar Hospital doğum ücretleri konusunda makul ama daha uygun hastaneler de bulabilirsiniz. 

Hastane seçtikten sonra dikkat etmeniz gereken konulardan birisi gereksiz testlerle kendinizi ve bebeği strese sokmaktan kaçınmak. Özellikle özel sağlık sigortanız varsa ve özel hastaneye gidiyorsanız çok dikkat etmelisiniz. Yoksa gerekli gereksiz bir sürü test isteyebilirler ve "Test sonuçları kesin değil" ya da "Bir aksilik olabilir" denilerek testleri tekrarlamanız istenebilir. Para tuzaklarına düşmemek için aile hekiminize danışabilirsiniz ve yapılması zorunlu olan kan ve idrar testlerini kayıtlı olduğunuz aile hekimliğinde yaptırabilirsiniz.

Testlerle ilgili detaylı bir yazı yazsam daha iyi olacak sanırım :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder