12 Aralık 2013 Perşembe

Bebeklerde İshal ve Kabızlık - Ek Gıdalar - Arya'nın Favorileri

Arya'yla ek gıda denemelerimiz devam ediyor. 

Şu ana kadar sebze çorbası, sebze püresi, meyve suyu/püresi, yoğurt ve haşlanmış patates püresi gibi birçok temel ek gıdayı denedim. Arya tatlı yiyeceklere bayılıyor. Farklı karışımlar deneyerek Arya'nın favori ek gıdalarını tespit ettim. Sanırım diğer bebekler de bu tarifleri sevecektir :) 

Muzlu Yoğurt

1 adet küçük muz
2 - 3 tatlı kaşığı ev yapımı süzme yoğurt

Muzu çukur bir kasede çatalla ezin. Süzme yoğurdu ekleyip karıştırın. İçine 1-2 adet bebek bisküvisi de eklenebilir.

Tahıllı Patates-Havuç Püresi

1/4 haşlanmış patates
1/4 haşlanmış havuç
2-3 tatlı kaşığı Milupa tahıllı mama

Patates ve havucu birlikte haşlayıp haşladığınız sudan da biraz ekleyerek ezin ve içine Milupa tahıllı mamadan ekleyip karıştırın. Hazır mama kullanmak istemezseniz tatlanması için biraz anne sütü de ekleyebilirsiniz.

Elma - Armut Püresi

1/2 elma
1/2 armut
1-2 adet bebe bisküvisi

Elma ve armudu cam rendede rendeleyip içine bebe bisküvilerini ekleyip ezin. Ben biraz pütürlü bırakıyorum ki Arya'nın katı gıdalara alışması kolaylaşsın.

Muzlu Pirinç Lapası (İshale Çare :)

1 adet muz
1/4 çay bardağı pirinç

Pirinçleri bol suda haşlayarak lapa haline getirin. Muzu ezerek lapaya ekleyin. Bu karışım ishali hemen hafifletiyor. Ama bebek ishallerinde en önemli şey bol bol sıvı takviyesi yapmak. Gün içinde en az 6 kez emzirmek, bebek emmiyorsa devam sütü vermek gerekiyor. 

Kayısılı - Elmalı Püre (Kabızlık Çeken Bebeklere)

2 adet kuru kayısı (ya da Organik kayısılı bebek meyve suyu)
1/2 elma

Kuru kayısıları sıcak suya koyun en az 1-2 saat bekletin ya da bebekler için satılan hazır organik meyve suyu kullanabilirsiniz. Elmayı cam rendede püre haline getirin. Kayısı suyunu ekleyin. Pürenin sulu ve lif içerikli olması bebeğinizin bağırsaklarının çalışmasına yardımcı olacaktır. 


Not: Sizin bebeğiniz de Arya gibi su içmeyen ama meyve suyu seven bir bebekse kaynatıp ılıttığınız temiz suya çok az organik meyve suyu ekleyerek onu kandırabilirsiniz :) 

1 yorum: